Zprávy
Vojta mohl i letos cvičit v Klimkovicích!

Na jaře 2016 Vojtík znovu poctivě cvičil v Sanatoriích Klimkovice, a to v rámci specializovaného neurorehabilačního programu RehaBasic. Jeho výjimečnost spočívá ve vzájemném propojení neurorehabilitačního cvičení ve speciálním stabilizačním obleku, klimkovické jodobromové léčivé vody a dalších podpůrných procedur pro zlepšení tělesného i duševního stavu malých lázeňských klientů. I když Vojtův zdravotní stav ovlivňuje nejen těžké základní neurologické postižení, ale i komplikované gastroenterologické problémy, což se odráží na tělesné i psychické kondici a i samotný pobyt v lázních byl přerušen nutnou hospitalizací, cvičil junior statečně a často odměňoval terapeuty svým úsměvem a nefalšovanou radostí.

Vojtík 2,5 hodiny denně cvičil na balančních plochách, vleže, klečmo i ve stoji, v závěsu, se speciálními vzduchovými dlahami a v upravených klecích, s vibracemi i bez, ale vždy s jeho oblíbenou hudbou napříč žánry, absolvoval ergoterapii, stál ve vertikalizačním stojanu i šlapal na motomedu, balancoval na 3D stimulačních plošinách, koupal se v jodobromových, perličkových i bylinkových vanách, inhaloval kyslík, užíval si zábaly a masáže i nezapomenutelné chvíle ve světlém (interaktivním) i tmavém (multisenzorickém) snoezelenu. A to stihl i kamarádit s pejsky na canisterapii, kulturně ožít na zahájení klimkovické lázeňské sezóny, užít si muzikoterapii na ozvučeném muzikoterapeutickém lůžku, relaxovat na spinální stimulaci a navštívit krásné okolí lázní i zadovádět si s kamarády J. A také trochu randil s Adélkou…

Vojtíkovi pobyt velmi prospěl, podařilo se mu znovu aktivovat svaly a objevit pomůcky, které jej velmi baví a motivují k dalšímu cvičení, a tak se s maminkou rozhodli přijet příští rok znovu. Oba jsou rádi, že mají kolem sebe lidi, kteří je v této myšlence podporují, a mohou tak podnikat vše, o čem jsou přesvědčeni, že Vojtíkovi prospívá.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website