Akce
Art from the heart pro Vojtu

Poslední listopadovou středu se v prostorách Technologického parku v Brně na půdě nadnárodní společnosti IBM uskutečnila výroční benefiční aukce Art from the heart, která tentokrát podpořila Vojtu a jeho aktivity na motomedu. Výtěžek 22 vydražených uměleckých děl (obrazů, velkoformátových fotografií, dřevěné sošky, keramiky, háčkovaných hraček a dalších děl) činil díky nadšení přítomných i profesionálnímu licitátorovi krásných 44.625,- Kč, které jsou završením více než ročního úsilí o vlastní motomed pro pravidelný Vojtův domácí trénink rukou a nohou.

Předměty pro aukci vytvořili a do aukce věnovali zaměstnanci IBM Česká republika. Řada z nich byla ovlivněna Vojtovým příběhem, např. vkusné ozvučené háčkované hračky s hmatovými prvky byly vyrobeny na základě popisu Vojtíkových oblíbených činností a vlivem přízně laskavých vydražitelů si našly cestu přímo k hlavní postavě tohoto ročníku Art from the heart. Nebo anděl inspirovaný maminčiným vyprávěním o Vojtíkovi, který nakonec autorka a tým organizátorů  věnoval Vojtíkově rodině.

Benefiční aukci Art from the heart předcházela přednáška na téma „Jaké to je být jiný?,“ prostřednictvím které představila Jana Schwarzová nejen svého syna se specifickými potřebami, ale také více než 12 let tak trochu jiného dětství a mateřství včetně jejich starostí i radostí. Vojtík předvedl přítomným svou spanilou jízdu na motomedu a Jakub Maistryszin seznámil posluchače s celostní muzikoterapií včetně praktické ukázky, která měla u přítomných velký ohlas.

Spolek Vojtěška děkuje všem, kteří se na organizaci akcí podíleli, především Tereze Kutačové a Jaroslavě Šmerdové, divákům obou akcí za milé přijetí, dále autorům uměleckých děl za jejich tvorbu i jejich majitelům, kteří se účastnili aukce a díla vydražili a přispěli tak na dobrou věc.

Výtěžek benefiční aukce Art from the heart 2019 bude věnován na motomed pro Vojtu, avšak společná spolupráce spolku Vojtěška a nadace společnosti IBM Česká republika vyústila v širší podporu terapeutických aktivit pro děti a mladistvé s tělesným a mentálním postižením v roce 2020.

JS