Zprávy
Klimkovická neurorehabilitace přinesla smutná zjištění i novou motivaci

Klimkovická neurorehabilitace přinesla smutná zjištění i novou motivaci Letní neurorehabilitace v Sanatoriích Klimkovice v srpnu 2023 přinesla s programem Reha Motion a dalšími doporučenými terapiemi v intenzivním režimu smutná zjištění o stavu Vojtovy skoliózy. Vlivem intenzivního růstu, zvýrazňující se hypotonie a dlouhého čekání na nový invalidní vozík se Vojtova páteř vykřivila do stavu středně těžké skoliózy s nutností každodenní korekce. Vojtíkovi se tedy hned nechala zhotovit individuální zádová vakuová ortéza, společně s ortézami pevnými pro dolní končetiny a měkkými pro protahování horních.  Vojtík musí denně aktivovat a protahovat svalstvo, na čemž spolupracuje vděčná rodina se školou a stacionářem.

V Sanatoriích Klímkovice absolvoval Vojta kromě náročné neurorehabilitace také mj. intenzivní jodobromové koupele, jodobromové obklady, spirální relaxaci, smyslovou stimulaci ve snoezelenu, oxyterapii, fototerapii, masáže, canisterapii, intenzivní logopedii. Ve volném čase švihák lázeňský projížděl bezbariérovým lesoparkem nebo využíval možností bezbariérových hřišť. Za odměnu za námahu si dopřával zmrzlinu.

V domácím prostředí tedy v rámci toho, co nám epilepsie umožní, pokračujeme ve cvičení, které spojuje prvky neurostimulace, synergické reflexní terapie a individuálního cvičení na balančních plochách s protahováním a masážemi. Usilujeme o možnost opakovat neurorehabilitační pobyt častěji.

Vojtík absolvoval lázeňský pobyt na základě částečného hrazení zdravotní pojišťovnou. Na  neurorehabilitační program Reha Motion a řadu dalších procedur však Vojtíkovi pojišťovna nepřispívá, a tak je mohl opakovaně absolvovat jen díky finanční pomoci svých pravidelných i jednorázových podporovatelů. Všem partnerům Vojtíkovy letní neurorehabilitace 2023 a všech nezbytných pomůcek (25.050,- + 9.960,-) upřímně děkujeme a vážíme si jejich pomoci, bez níž by Vojta takto intenzivně rehabilitovat nemohl. Jsme také rádi, že Vojtík zvládl absolvovat celý pobyt navzdory několika epileptickým záchvatům.

S velkou vděčností,
Jana a Vojta Schwarzovi

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website