Pomáháme dál
Vojta si s xPandou užívá zdravé a pohodlné sezení

Přestože se Vojtík mentálně nevyvíjí zdaleka tak jako jeho kamarádi, jeho tělo roste a mění se stejně jako u jiných 11letých mladíků. Není tedy divu, že přišel čas vyměnit interiérovou židli xPanda za její juniorskou variantu. Nová hydraulická židlička xPanda provází Vojtu všemi každodenními činnostmi: tuto kompenzační pomůcku používá při jídle, hraní, „učení“ i transportu v interiéru. Díky dokonalé konstrukci a vícenásobné podpoře určené pro klienty s těžkým pohybovým hendikepem podporuje zapojení správných svalových skupin do aktivního sedu a díky nastavitelnosti ve všech rozměrech „poroste“ s juniorem až do dospělosti. Vojta mohl díky dvěma předchozím polohovacím zařízením poznat již od 1. roku vertikální polohu, mohl sedět, hrát si a jíst v aktivním sedu, komunikovat se svým okolím a rozvíjet i přes všechna omezení své fyzické i mentální schopnosti v maximálním rozsahu.

Kromě stimulací zrakových, sluchových, hmatových a trénování jemné motoriky Vojtík díky xPandě způsobně stoluje, ale také pomáhá mamince při vaření, kreslí, staví, resp. bourá komíny z kostek, ozvučuje na terapeutickém stolku vše, co jde, a velmi účinně trénuje bouchání do stolu.

Moderní kompenzační pomůcka splňuje všechny požadavky na Vojtovy speciální potřeby, díky anatomickým opěrkám hlavy, rukou, hrudníku, nohou a kyčelnímu pásu fixuje správné postavení zad i pánve a podporuje přirozené držení hlavy i nohou. Neoprenová vesta podpoří setrvání v klidu temperamentního juniora alespoň v době jídla, naopak dynamická opěrka zad umožňuje relativně snadné a pružné sklápění a opětovné vracení do původní polohy pro stimulace, hru, senzorickou integraci a logopedické masáže. Hydraulický podvozek je přizpůsoben vyšší hmotnosti, a tak bude xPanda provázet Vojtíka až do dospělosti.

A juniorská xPanda? Určitě nebude zahálet, už se poohlížíme po rodině, kde by sloužila stejně dlouho a dobře, jako nám.

S poděkováním za podporu všem pravidelným donátorům a přáním příjemných podzimních dnů

Jana a Vojta Schwarzovi

JS