Zprávy
Zimní pobyt v Klimkovicích Vojtíkovi prospěl

Uprostřed mrazivé zimy Vojtík znovu poctivě cvičil v Sanatoriích Klimkovice, a to v rámci specializovaného neurorehabilačního programu RehaBasic, který je postaven na multismyslové stimulaci organismu.

Vojta absolvoval každodenní 2hodinovou cvičební jednotku, která spojuje prvky neurostimulace, synergické reflexní terapie, individuálního cvičení na balančních plochách, v závěsu, v kleku, vsedě i vestoje s doplněním vzduchových dlah. Na cvičení navazovaly pobyty ve tmavém (multisenzorickém) a světlém (interaktivním) snoezelenu, které přinášely nejen tolik potřebnou relaxaci, ale i autentické smyslové prožitky. Mimo hlavní cvičební jednotku Vojtík využíval v lokomočním centru aktivní 3D stimulaci, dynamickou vertikalizaci, oxyterapii, motomed, core trainer (umělý koňský hřbet se simulací trojrozměrného pohybu). Lázeňský pobyt a terapie byly podpořeny také vyhlášenými jodobromovými koupelemi, na které navazovaly erogoterapie, senzorické integrace, canisterapie a inhalace. Vojtík také vyzkoušel lázeňskou novinku, a sice ergo akka terapii, která umožňuje i těžce postiženému dítěti zažít a ovládat pohyb vpřed a vzad pomocí speciálního tlačítka na platformě doplněné „zážitkovými ostrůvky“. Pocit kompletního uvolnění si Vojtík vychutnával na harmonizačním ozvučeném lůžku postaveném na konceptu bazální stimulace.

Pokud to mrazivé zimní počasí umožňovalo, projížděl se švihák lázeňský zasněženým bezbarierovým lesoparkem, poté se však vždy s radostí zahřál v útulné kavárně nebo při hře s kamarády.

Pod vedením skvělého terapeutické týmu došlo u Vojtíka k mírnému posílení jeho problematického svalového napětí, ke zlepšení motivace, zaktivnění končetin, ke stimulaci smyslů a zlepšení psychické kondice. Vojta si pobyt užil a moc rád by se do Klimkovic v létě podíval znovu. Děkujeme všem, který mu jeho přání pomohou zrealizovat.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website