Pomáháme dál
Koncert pro Ellinku a Vojtíka po roce rozezvučil žebětínský Katolický dům

Koncert pro Ellinku a Vojtíka navázal na loňskou benefiční akci, kdy hudba napříč žánry pomáhala dvěma dětem, kterým se toho nejdůležitějšího v životě nedostává: Ellinka se narodila s těžkou sluchovou vadou a Vojtík s těžkým kombinovaným postižením. Pozvání přijali a hudebními vystoupeními obě děti podpořili cimbálová muzika Veronica a rocková kapela Black Snow. Součástí koncertu byl výstavně-prodejní jarmark převážně s uměleckou tématikou a stylově, do blížícího se adventního času, laděné občerstvení.

Libé tóny cimbálovky Veronica zaujaly nejen přítomné hosty, ale také povzbudily Vojtu k výborné náladě i pevnému stoji. Ellinka sice neslyšela příjemné lidovky ani následné svižné rockové kousky, užila si však vibrace obou vystoupení a také hru s ostatními dětskými návštěvníky.

I přes nižší návštěvnost oproti minulému ročníku se podařilo naplnit sál pozitivní energií směřující k oběma citlivým dětem. Návštěvníci koncertu darovali oběma dětem prostřednictvím dobrovolného vstupného hezkých 5.600,- Kč. Polovina výtěžku koncertu putuje neslyšící Ellince na výuku znakového jazyka, logopedii, surdopedii, canisterapii, hipoterapii a druhá polovina Vojtíkovi na neurorehabilitační program KlimTherapy v lázních Klímkovice.

Maminky obou dětí a spolek Vojtěška velmi děkují umělcům, kteří přišli podpořit obě děti svým vystoupením a zřekli se svého honoráře. Velké poděkování náleží také panu starostovi  a zastupitelstvu Žebetína za možnost bezplatného zapůjčení sálu Katolického domu, dále oběma radnicím i farám – střelické i žebětínské za mediální podporu, rádiu Krokodýl stejně jako vnímavým spoluobčanům a blízkým za pomoc s propagací a realizací tohoto koncertu. A v neposlední řadě také všem hostům, kteří podpořili obě děti nejen finančně, ale především lidsky.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website