Zprávy
Vojta absolvoval další neurorehabilitaci v lázních Klimkovice

Na konci léta 2015 Vojtík znovu po roce poctivě cvičil v lázních Klimkovice, a to v rámci specializovaného neurorehabilačního programu RehaBasic. Jeho výjimečnost spočívá ve vzájemném propojení neurorehabilitačního cvičení ve speciálním stabilizačním obleku, klimkovické jodobromové léčivé vody a dalších podpůrných procedur pro zlepšení tělesného i duševního stavu malých lázeňských klientů. I když Vojtík prožívá zdravotně velmi náročný rok a je to na jeho tělu i duši znát, cvičil statečně a často odměňoval terapeuty svým úsměvem a nefalšovanou radostí.

Vojtík 3 hodiny denně cvičil na balančních plochách, vleže, klečmo i ve stoji, v závěsu, se speciálními vzduchovými dlahami a v upravených klecích, absolvoval ergoterapii, stál ve vertikalizačním stojanu i šlapal na motomedu, koupal se v jodobromových, perličkových i bylinkových vanách, inhaloval kyslík, užíval si zábaly a masáže i nezapomenutelné chvíle ve světlém (interaktivním) i tmavém (multisenzorickém) snoezelenu. A to stihl i kamarádit s pejsky na canisterapii, navštívit seminář bubnování, užít si muzikoterapii na ozvučeném muzikoterapeutickém lůžku, navštívit krásné okolí lázní i zadovádět si s kamarády.

Vojtíkovi pobyt velmi prospěl, podařilo se mu znovu aktivovat svaly a objevit pomůcky, které jej velmi baví a motivují k dalšímu cvičení, a tak se s maminkou rozhodli přijet příští rok znovu. Oba jsou rádi, že mají kolem sebe lidi, kteří je v této myšlence podporují.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website