Akce
Roztančená benefice nadchla malé i velké

Nedělní odpoledne 8.3.2015 prozářily nejen sluneční paprsky blížícího se jara, ale také hřejivá atmosféra taneční benefice, která proběhla ve stylové kavárně Savoy, jež je svými tanečními akcemi proslulá. Odpolednem plným zábavy, tance, tomboly a nezapomenutelných chvil v rytmu latino dance přítomné hosty profesionálně provedli moderátoři Katka Burešová a Honza Pernička ve spolupráci s taneční studiem Stolárna. Fotografie s kouzlem okamžiku zachytil Tomáš Otruba.

Lektoři tance ze Stolárny postupně předvedli bachatu, kizombu, zouk, salsu a west coast swing a poté v jednotlivých blocích latinskoamerické tance hosty benefice učili. Podmanivá hudba a ladnost pohybů inspirovala nejen dospělé, ale i děti, a to i ty, kterým se zdraví nedostává. Vojtík a jeho kamarádi se vrhli do pohybu i s chodítky a na kolečkách.

Hosty nadchla bohatá tombola s úžasnými dary, které, jak se zdálo, potěšily téměř všechny přítomné. Savoy poskytla nejen noblesní zázemí prvorepublikové kavárny, ale také své věhlasné delikatesy. Dámám jakéhokoliv věku zpříjemnila Mezinárodní den žen profesionální vizážistka. A hlavně se tančilo! Někteří kolemjdoucí byla natolik zasaženi vřelou atmosférou akce, že se připojovali nejen k tanečníkům, ale také do probíhající charitativní akce.

Výtěžek taneční benefice činil 11.044,- Kč a je věnován Vojtíkovi jako příspěvek na unikátní neurorehabilitační program KlimTherapy v lázních Klimkovice.

Vojtík s maminkou ze srdce děkují za nápad i jeho originální realizaci kamarádce a dlouhodobé podporovatelce Vojtíka Kateřině Burešové, jejím blízkým, přátelům a ostatním dobrovolníkům, kavárně Savoy a všem hostům benefice za neopakovatelnou atmosféru.

Rozhovor s Janou Schwarzovou, maminkou Vojtíka a zakladatelkou spolku Vojtěška, při příležitosti této benefice si můžete přečíst na http://okolovas.cz/clanek-210-Latinskoamericke-tance-pomohly-Vojtesce.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website