Akce
Koncert pro Ellinku a Vojtíka spojil přes stovku srdcí

Benefiční koncert pro Ellinku a Vojtíka naplnil 16. listopadu nejen sál Katolického domu v Žebětíně, ale i muzikantská srdce nejednoho z návštěvníků. Pozvání přijali a hudebními vystoupeními obě děti podpořili Radek Doležal, Shadow Quartet a Black Snow. Součástí koncertu byl výstavně-prodejní jarmark převážně s uměleckou tématikou.

Koncert zahájil mladý zpívající kytarista Radek Doležal, kterému se podařilo navodit v sále příjemnou atmosféru. Následující vystoupení zkušených filharmoniků z uskupení Shadow Quartet zcela zachvátilo přítomné publikum, klasické kousky střídaly filmové melodie, které oslovily všechny přítomné. Mistrovský talent hráčů kvarteta společně s vtipným průvodním slovem ovládly dění v sále, přítomná CD byla rychle vyprodána. Po krátké přestávce se hudební linky ujala kapela Black Snow, která přes mládí svých členů velmi rychle přesvědčila posluchače o svých kvalitách. Z charismatických hudebníků čišelo tolik energie, že někteří přítomní opustili své židle a začali tančit.

Posluchači koncertu darovali oběma dětem prostřednictvím dobrovolného vstupného velkorysých 12.200,- Kč. Polovina výtěžku koncertu putuje neslyšící Ellince na výuku znakového jazyka, logopedii, surdopedii, canisterapii, hipoterapii a druhou polovina na neurorehabilitační program KlimTherapy v lázních Klimkovice pro Vojtíka s kombinovaným postižením.

Maminky obou dětí a spolek Vojtěška velmi děkují umělcům, kteří přišli podpořit obě děti svým vystoupením a zřekli se svého honoráře. Velké poděkování náleží také panu starostovi a zastupitelstvu Žebetína za možnost bezplatného zapůjčení sálu Katolického domu, dále oběma radnicím i farám – střelické i žebětínské za mediální podporu, stejně jako vnímavým spoluobčanům a blízkým za pomoc s propagací a realizací tohoto koncertu. A v neposlední řadě také všem – skoro 140 hostům, kteří podpořili obě děti nejen finančně, ale především lidsky.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website