Zprávy
Betlémská sbírka potvrdila vnímavost a dobrá srdce Vojtíkových spoluobčanů

Vánoční živý betlém ve farním kostele ve Střelicích byl o uplynulých svátcích spojen s benefiční sbírkou ve prospěch Vojtíka. Autorkou nápadu poprvé spojit tradiční živý betlém s benefiční sbírkou a celé realizace byla organizátorka živého betléma, paní Jana Vidláková. Společně se svými nejbližšími spolupracovníky dokázala nejen celé týdny se svými svěřenci pilně nacvičovat, ale také avizovat celou akci ve Střelickém zpravodaji, připravit plakáty a distribuovat velmi působivé pozvánky do schránek.

Paní Jana Vidláková ve svém úvodním projevu vyzvala diváky k solidaritě a pomoci bližnímu, ocenila maminčinu milující péči o děťátko s těžkým postižením a vyjádřila jim oběma podporu do dalších dnů. Podmanivé zpracování biblického příběhu realizovaného více než šedesáti herci, zpěváky a hudebníky v nádherných prostorách kostela Nejsvětější Trojice sledoval zcela zaplněný barokní chrám. Na konci představení přinesli andělé symbolické světlo z Betléma v podobě svítícího andělíčka Vojtíkovi a výtěžek sbírky jeho mamince. Diváci představení a střeličtí spoluobčané přispěli na koupi Vojtíkova vozíčku neuvěřitelnými 16.154,- Kč.

Dar střelických občanů pro Vojtíka je nejen velkým finančním obnosem, ale zejména nesmírným projevem lidskosti, soudržnosti a obrovskou motivací pro Vojtíška i jeho nejbližší. Maminka s malým chlapcem v náručí s upřímným dojetím sledovali nejen příběh narození Ježíška, ale také všudypřítomnou podporu svých spoluobčanů. Po skončení představení se mohl malý Vojta radovat nejen ze svého jména poskládaného z desítek čajových svíček na prostranství před kostelem, z hořících prskavek, živých oveček, perníčků a horkého čaje, ale i ze zájmu malých i velkých.

Vojtík s maminkou ze srdce děkují všem střelickým občanům a farníkům, malým i větším aktérům živého betléma, paní Janě Vidlákové, její rodině a spolupracovníkům a v neposlední řadě i panu děkanovi Tomáši Mikulovi, který se sbírkou v prostorách kostela Nejsvětější Trojice ve Střelicích souhlasil.

Živý Betlém ve fotografiích je možné shlédnout zde.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website