Pomáháme dál
Designová benefice pro snoezelen

Více než roční prodej unikátní publikace Praque Interior Design Guide mapující to nejzajímavější ze soudobého pražského designu podpořil mj. vybavení multisenzorické místnosti (snoezelenu) pro děti předčasně narozené, s ohroženým vývojem, zdravotním znevýhodněním či mentálním anebo kombinovaným postižením ve Slezské diakonii, úseku Brno.

Představitelé spolku Vojtěška a společnosti Authentica předali krátce před Vánocemi 2018 symbolický šek na 85.000,- Kč Slezské diakonii, úseku Brno. Tato částka zajistí unikátní vodní vyhřívané lůžko, které se v nejbližších dnech stane součástí brněnského snoezelenu Slezské diakonie a bude sloužit k plnohodnotnému průběhu terapie.

Podle slov odborníků ze Slezské diakonie, kteří jsou v pravidelném kontaktu se 150 rodinami pečujících o děti a mladé dospělé s opožděným vývojem a různým stupněm mentálního postižení z celého Jihomoravského kraje, je o nově zřízenou a neustále dovybavovanou multisenzorickou místnost velký zájem. Ať už klienti pod vedením zkušeného terapeuta ve snoezelenu prožívají hlubokou relaxaci či naopak aktivizují smysly v podnětném prostředí, vyhřívané vodní lůžko zvýší kvalitu poskytované terapie i konkrétního prožitku dítěte.

Spolek Vojtěška děkuje svému hrdému partnerovi, společnosti Authentica, za možnost zacílit velkorysý dar tak, aby přinášel více světla a radosti do života těm, kteří je nejvíce potřebují.

JS