Zprávy
Vojtěška slaví 3. narozeniny!

18. března 2011 bylo zaregistrováno na Ministerstvu vnitra ČR občanské sdružení Vojtěška jako schválená nezisková organizace. Za dobu své existence podpořilo o.s. Vojtěška svými dary 88 unikátních donátorů, fyzických i právnických osob, a nesčetně anonymních přispěvovatelů v nejrůznějších benefičních akcích, a to dary v souhrnné výši 629.128,- Kč, díky kterým mohl Vojtík absolvovat několik komerčních rehabilitačních pobytů v centru ADELI, vlastní speciální kolo LOPED, může každý den sedět v židličce xPanda a stát ve vertikalizačním stojanu Leckley, v každé roční době vyráží ven ve svém BENEcyklu, koná svou malou i velkou potřebu na toaletní stoličce Flamingo a aktuálně se těší na rehabilitační pobyt v Sanatoriích Klimkovice a svůj první vozíček Panther.

Za tři roky existence sdružení proběhlo několik benefičních sportovních a kulturních akcí stejně jako řada dobrovolných sbírek, jež spojovala myšlenka pomoci chlapečkovi, kterému osud nedal do vínku tolik zdraví, kolik by si zasloužil. Vážíme si každého daru, ať už od jednorázových nebo od pravidelných dárců. Některé dary přicházejí na účet anonymně nebo je velmi těžké dohledat konkrétního dárce a poděkovat mu přímo, a tak využívám této příležitosti a děkuji všem, kteří pomáhají, ať už takto finančně či jakkoliv nezištně jinak.

Díky o.s. Vojtěška má Vojtík řadu pomůcek, které mu zvyšují kvalitu života, může absolvovat rehabilitační pobyty, které si některé děti a jejich rodiny bohužel nemohou dovolit a hlavně on a jeho blízcí cítí Vaši přízeň! V uplynulých letech se nám podařilo podpořit kromě Vojtíka i další čtyři děti: 3letého Oliverka hmotným darem v hodnotě 16.650,- Kč na částečné financování rehabilitační stoličky Squiggles, 19letého Jakuba zakoupením komunikátoru pro alternativní komunikaci v hodnotě 9.633,- Kč, 9letou Julinku příspěvkem 5.000,- Kč na její vozíček a 8letého Dandu příspěvkem 10.000,- na jeho odlehčený zdravotní kočár.

Vaší dosavadní pomoci si upřímně vážíme a přejeme si, abyste nám i nadále zachovali svou přízeň.

Ze srdce Vám děkuji a přeji den naplněný sluncem nejen na obloze

Jana Schwarzová
předsedkyně o.s. Vojtěška a maminka Vojtíka

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website