Zprávy
Benefice pro Vojtu předčila očekávání!

První jarní večer patřil benefiční akci pro Vojtíka. V příjemných prostorách Clubu Classic v Brně se sešlo přibližně 40 lidí, aby podpořilo Vojtíka v jeho pokusech postavit se na vlastní nožky.

Večerem provázela sličná moderátorka Kateřina Štanclová, která hned na úvod společně s předsedkyní o.s. Vojtěška a maminkou Vojtíška, Janou Schwarzovou, přivítaly přítomné, představily Vojtíka a poslání Vojtěšky.

Další necelá hodinka patřila tvorbě smyčcového Indiqo Quarteta, které svými libými tóny pohladilo po duši všechny přítomné a roztančilo i malého Vojtu na maminčině klíně. Vrcholem večera byla dražba šesti obrazů malířek Ley Kupčíkové a Martiny Ivičič a jedné fotografie Jiřího Bendla. Díky profesionalitě dražitele Zdeňka Joukla a hlavně nadšení všech přítomných pomoci se ve vzrušující atmosféře vydražily obrazy za neuvěřitelných 28.880,- Kč! Celkový výtěžek akce zahrnující i anonymní dary těch, na které se obrazy nedostaly :o), činil 36.880,-  a bude určen na částečné financování vertikalizačního stojanu Lekley.

O.s. Vojtěška děkuje tímto všem, kteří se na organizaci večera podíleli, umělcům i novým majitelům uměleckých děl. Kromě díků všem přítomným za skvělou atmosféru zaslouží speciální poděkování Martina Himerová, bez jejíhož nápadu a talentu strhnout pro dobrou věc i ostatní by se celá akce neuskutečnila!

Úsměvy Vojtíka a upřímná radost jeho maminky během celého večera dokázaly i beze slov přesvědčit všechny přítomné, že podobné akce mají kromě finančního i obrovský lidský přínos. Na shledanou příště.

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website