Pomáháme dál
Výtěžek publikace o jihomoravském designu podpořil zařízení sociálních služeb na jihu Moravy

Publikaci Brno & South Moravia Interior Design Guide, volně navazující na publikaci Prague Interior Design Guide, vydala a financovala společnost Authentica, s.r.o., společně se svými partnery TIC BRNO a Centrálou cestovního ruchu Jižní Morava. Spolek Vojtěška byl osloven pro spolupráci s optimálním zacílením výtěžku, přičemž obě strany se shodly na jeho setrvání v regionu. Kniha byla slavnostně pokřtěna 12.12.2019 v Ateliéru Cocktail Bar&Bistro jihomoravskými patrioty, Táňou Kmenta a Lukášem Hejlíkem za účasti autorů a médií.

Tvůrci publikace, společnost Authentica, kmotři knihy i spolek Vojtěška s nadšením sledovali její prodej v nelehké covidové době, o to nadšenější jsme byli z výše výtěžku: 222.630,- Kč, který jsme se rozhodli po dohodě se společností Authentica rozdělit mezi Domov Narnie a Odstrčilovu vilu, obě zařízení střediska ČCE Betlém na Kloboucku, ve kterých probíhají sociální služby pro klienty se zdravotním postižením.

Domovu Narnie v Morkůvkách, který provozuje denní a týdenní stacionář pro děti a mladistvé s mentálním a kombinovaným postižením, byla věnována částka 100.000,- Kč pro přípravu projektové dokumentace pro rekonstrukci a modernizaci domova a dále jako hmotný dar interaktivní optická vlákna v hodnotě 22.630,- Kč, která obohacují dětem pobyt v multisenzorické místnosti (snoezelenu).

Odstrčilově vile, kde probíhá ambulatní i terenní odlehčovací služba pro klienty se zdravotním postižením, byla poskytnuta částka 100.000,- Kč, a to na finální práce citlivé rekonstrukce objektu pro spuštění výše uvedených služeb.

Dar byl slavnostně předán 7.9.2021 za účasti Miroslava Hanáka a Nikoly Kokešové ze společnosti Authentica a Jany Schwarzové zastupující spolek Vojtěška. Dojemné setkání vyústilo v další spolupráci na umělecko-benefiční úrovni a přineslo řadu milých přátelství. Zaujala Vás anotace knihy, grafické ukázky z ní nebo její dobročinný rozměr? Benefiční prodej publikace designové publikace dále pokračuje na https://www.sendmyhelp.com/index.php/cs/, k dispozici je posledních několik set kusů.

Jižní Morava, to nejsou jen vinice, dechberoucí příroda a její komplexní metropole Brno. Region ukrývá také spoustu architektonických skvostů a působivých vnitřních prostor. V této fotografické publikaci naleznete 50 nejkrásnějších interiérů z Brna a jižní Moravy z hlediska současného designu. Pojďte s námi objevovat kavárny, butiky, hotely, ateliéry, obchody, vinařství, divadla i další prostory, které, až na výjimky dané jejich významem pro konkrétní oblast či odvětví, vznikly na jižní Moravě za posledních 10 let. Vždyť architekti a studia netvoří jen interiéry. Tvoří nové světy, jejichž jedinečnou atmosféru zachycují fotografie Moniky Hlaváčové a Martina Zemana.

JS