Pomáháme dál
Vojtova dobrodružství s xRoverem

Po 10 letech zkušeností s terénním cyklovozíkem Benecykl získal Vojta nový konstrukčně vhodnější multifunkční zdravotní cykloturistický vozík xRover, který se stal od prvního dne parťákem do každého počasí i jakékoliv Vojtíkovy aktuální nálady. Zdravotní vozík xRover Reha L Buggy zajišťuje Vojtovi i s jeho výraznou skoliózou a spasticitou na končetinách maximální komfort a bezpečí i při delšímu pobytu venku. S Vojtíkem na vozíčku často vyráží do přírody a na výlety rodina nebo osobní asistenti. Většinou pěšky, někdy i na kole, což se mladému pánovi obzvlášť líbí. Díky širokému vzoru terénních kol projedeme jakýmkoliv terénem, a to blátem, lesem, údolím, přes kopce i na sněhu. Díky komfortnímu vybavení má Vojtík maximální pohodlí, i když začne pršet (pláštěnka), jsou teploty hluboko pod nulou (zimní vak), nebo v létě obtěžuje hmyz (moskytiéra), individuálně je řešen i jeho sed, a to díky fixační vyztužené vložce, fixaci hlavy, pánve a klínu pod kolena přesně pro jeho potřeby.

S novým cyklovozíčkem jsme zažili řadu krásných chvil (výlety, obědy v přírodě, návštěvy oblíbené cukrárny, fandění místnímu fotbalovému týmu, opékání špekáčků, procházky přes sněhová pole i cyklovýlety v parném horku), ale i chvíle, na které vzpomínáme neradi (epileptické záchvaty, při nichž jsme obzvlášť ocenili bezpečnou konstrukci a pohodlí vozíčku). Zamilovali jsme si jeho barevné provedení a Vojtu v modro-tyrkysovém modelu rozeznávají sousedé i přátelé… Velmi se těšíme, až jej příští rok budeme moci s sebou vzít v novém (velkém) autě i na dovolenou, a Vojtík tak stráví větší pohodlí, než jen v klasickém vozíčku, na i cestách.

Upřímně děkujeme všem, kteří Vojtíkovi umožnili zažívat dobrodružství, která by mu zůstala s klasickým vozíčkem nepřístupná. Cena této zdravotní pomůcky je tak vysoká, že bychom si ji bez pomoci pravidelných i jednorázových donátorů spolku Vojtěška a nadací nemohli dovolit. A protože rádi pomáháme dál, velkou radost máme i z toho, že Vojtův původní Benecykl putuje k dětem, které si budou moci užívat podobná dobrodružství jako Vojtík, a sice k rodině ze sousední vsi, kde jej postupně osedlají oba bratři se speciálními potřebami.

S nesmírnou vděčností,
Jana a Vojta Schwarzovi

JS

Zanechat komentář

Jméno*
Email*
Website