Pomáháme dál
PF 2022

Vážení a milí příznivci Vojty a Vojtěšky,

děkuji Vám ze srdce za přízeň, kterou věnujete ať už cíleně 14letému Vojtovi či obecně spolku Vojtěška. Letošní rok si obecně ve své obtížnosti v ničem nezadal s tím loňským a i u juniora Vojtíka se projevily velké zdravotní komplikace. Chci věřit, že máme nejhorší za sebou a Vojta už nebude muset být dlouhodobě na antibiotické léčbě i že jeho epilepsie bude s úpravou léčby kompenzovanější. Bylo dojemné vidět, že i v nejistých časech máte chuť pomoci těm, kterým Osud nedopřál tolik zdraví, kolik by si zasloužili. To nejdražší, co bychom si přáli, si bohužel koupit nemůžeme, ale díky Vaší pomoci můžeme učinit mnohé pro zlepšení kvality (nejen) Vojtova života. A i když jde často o krůčky velmi malé, věřím, že vše co děláme, má smysl.

Díky Vašemu porozumění a dlouhodobé přímé pomoci Vojta absolvoval tolik potřebnou neurorehabilitaci v Sanatoriích Klimkovice, podařilo se dokončit bezbariérové úpravy Vojtíkova domova pro jeho speciální potřeby, zrenovovat Vojtíkovy kompenzační pomůcky (vozíček, polohovací zařízení) a objednat další zimní neurorehabilitaci v Klimkovicích, kde pokud to epidemiologická situace a jeho zdravotní stav dovolí, za pár týdnů bude zase poctivě cvičit tělo i mysl.

Stejně jako každý rok část Vašich darů s láskou a vděčností věnujeme projektům, o kterých jsme přesvědčeni, že mají hlubší smysl. Jako hrdý partner společnosti Authentica jsme letos podpořili projektovou fázi plánované modernizace Domova Narnie v Morkůvkách, kde jsme zároveň dětem a mladistvým s mentálním a kombinovaným postižením zpestřili jejich aktivity ve snoezelenu interaktivními optickými vlákny. Ve stejné spolupráci jsme z výtěžku publikace Brno & South Moravia Interior Design Guide podpořili finální práce rekonstrukce Odstrčilovy vily v Kloboukách u Brna pro zajištění ambulantních a pobytových odlehčovacích služeb pro klienty se zdravotním pojištěním a jejich rodiny. Žákům Mateřské a základní školy Brno, Kociánka jsme na základě velmi pozitivní reakce na jeho využívání prodloužili výpůjčku rezonančního křesla na dobu neurčitou. A 14letému Adamovi jsme zakoupili polohovací křeslo pro jeho komfortnější sezení.

Některé plánované benefiční akce bohužel nešlo vzhledem k epidemiologické situaci realizovat, ale věříme, že se k myšlenkám jejich realizace v příznivější době vrátíme.

Nic z výše uvedeného bychom nezvládli bez podpory a porozumění lidí, jako jste Vy. Srdečně děkujeme všem, kteří Vojtovi a Vojtěšce nezištně jakkoliv pomáhají. Dvojnásobnou vděčnost zažíváme, když se nám této podpory dostává i v tak zdravotně, společensky a ekonomicky náročné době.

Přejeme Vám radostné Vánoce plné světla a blízkosti a do roku 2022 to jediné, na čem opravdu záleží: zdraví, lásku a důvod k úsměvům ve dnech svátečních i všedních.

S přáním všeho dobrého
Jana Schwarzová
maminka Vojty a zakladatelka spolku Vojtěška

JS